fredag 3. juli 2009

PST bruker Twitter til å nå ut til publikum

Jeg tror vi kan legge PST død for telling etter å ha hørt behandlingen av saken mot Bhatti.
I hvilke andre land har man hørt om at statlig politi har lagt ut informasjon om en mistenkt til allmenn skue før rettsvesen og forsvarere er kontaktet?
PST begår en grov feil og grenser mot justismord.

PSTs advokat Thomas Blom sier at Bhatti selv ringte til Elden og opplyste om pågripelsen.- Jeg skulle ringe Elden, men han var langt nede på listen over folk jeg skulle ringe. Derfor kom Bhatti meg i forkjøpet, sier Blom. Elden avviser at Bhatti fikk lov til å ringe ham.

Det er prosedyre at man blir fratatt eindeler ved en arrestasjon. Er Thomas Blom ute etter å undergrave norsk politivesen ved å si at de er udugelige som ikke følger prosedyre, eller tror han at en liten hvit løgn til media vil gå upåaktet hen?
Han skulle ringe Elden, men Elden var langt nede på listen. Hvor langt nede? Ifølge røff prosedyre skal man kontakte følgende instanser; saksbehandlere og ansvarshavende i PST, rettsvesen, forsvarer for den mistenkte/anholdte, øvrige (kan være medisinsk personell), den anholdtes foresatte og barnevernsvakten dersom vedkommende er under kriminell lavalder eller er umyndig. Media kommer så langt nede på lista over personer som skal kontaktes at et bunnløst hull ikke ville være nok til å føre en analogi.

Media er de absolutt SISTE som har rett til å vite om arrestasjonen av Bhatti.

Hvorfor?

Fordi det fører til to ting; 1) SYMPATI, og 2) PST blir sett på som en PR-kåt lillebror av CIA/FBI/NSA

PST er statens etterretningsorganisasjon, det er på høy tid at de begynner å oppføre seg som det. Å han en informasjonssjef som Twitrer og blogger om en arrestasjon har ingen plass i det daglige rom.

Ingen kommentarer: